Homlokzati vakolat

Homlokzati vakolatok

A feldolgozásra kész homlokzati vékonyvakolatok nemcsak az épület mechanikai és időjárás elleni védelmét biztosítják hosszú távra, hanem döntő módon járulnak hozzá a homlokzati felület esztétikus megjelenéséhez.

Dekorvakolatok

Elsősorban dekorációs céllal alkalmazott, határozott, sötét és intenzív tónusú színű homlokzati vékonyvakolatok. Ma már a Baumit kínálatában található legsötétebb színek is felhordhatók hőszigetelő rendszerekre – a szokásostól némileg eltérő rétegrenddel.

Modellező vakolatok

A modellező vakolatok speciális felhordási technikái lehetővé teszik olyan különleges struktúrájú felületek kialakítását, melyekre a hagyományos vödrös vakolatok már nem alkalmasak. A kialakítható lehetőségek számának csak a képzelet szab határt!

Homlokzati festékek

Valamennyi homlokzati vékony vakolathoz rendelkezésre állnak a velük megegyező kötőanyagú és azonos színválasztékú homlokzatfestékek. Ezek a meglévő-, felújításra szoruló- vagy új homlokzati vakolatok átfestésére vagy javítására használhatók fel.

Dekor homlokzatfestékek

Elsősorban dekorációs céllal alkalmazott, sötét és intenzív tónusú, vagy különleges felületi megjelenésű (lazúr-, fém, csillám hatású) homlokzati festékek, melyeket nem csak homlokzatokon, hanem beltérben is egyre gyakrabban alkalmaznak.

Nemesvakolatok

A nemesvakolatok tradicionális, gyárilag előkevert színes homlokzati vakolatok, melyek valamennyi mész-cement és hőszigetelő alapvakolatra valamint minden felújító alapvakolatra felhordhatóak. Hőszigetelő rendszerekre azonban csak bizonyos fajtái kerülhetnek.

Alapozók és kiegészítő termékek

Olyan speciális anyagok, melyek a vékonyvakolatok alapfelületének megfelelő tapadását, egyenletes nedvszívását vagy a különleges körülmények (pl. a megengedettnél hidegebb időjárás) közti feldolgozhatóságot biztosítják.