Téglák, áthidalók és födém elemek

Ma már nem csak téglát jelent az Ytong márkanév, hanem korszerű, komplett pórusbeton építési rendszert. Az elemek könnyen elérhető, természetes alapanyagokból készülnek, gyártásuk folyamán környezetkímélő technológiák alkalmazásával. Az Ytong tégla előnyei:

  • Az Ytong tégla könnyű súlya és nagy mérete miatt a falazás gyorsan halad, ezzel is időt takarítva meg.
  • Nagy teherbíró képesség, magas nyomószilárdsági érték jellemzi, ezért a hagyományosnál vékonyabb fal is elegendő, mely megnöveli a hasznos területet.
  • A falazóelemek könnyebb súlya kevésbé terheli az alapokat és a födémeket.
  • Az Ytong elemek könnyen darabolhatók és pontosan illeszthetők. A fűrészelhető falazóelemek kevés vágási maradéka felhasználható.
  • Az elemek méretpontossága és felülete miatt vékonyabb vakolat is elegendő a falra. A csempe, tapéta közvetlenül a falra is felragasztható, vakolás nélkül.
  • Az Ytong tégla jó hőszigetelési tulajdonsága révén külső szigetelés nem szükséges, és a vakolatréteg vastagságát is csökkenteni lehet.

Ytong tégla akció

 

Kivitelezőknek és nagyobb tételben vásárlóknak egyedi kedvezményeket biztosítunk!
Az árak változásának jogát fenntartjuk.

Miből áll a Porotherm födémrendszer?

• Kerámia burkolatú vasbeton gerenda
• Kerámia béléstest 2 féle méretben és magasságban

Előnyei

• Kerámia felület – kiváló hőszigetelés, hőtárolás – gazdaságos üzemeltetés télen és nyáron is
Egy épület energiafelhasználása jelentős részben attól függ, milyen anyagokból épült (fal, födém, nyílászáró, tető stb.). Az égetett vázkerámia falazóelem, azaz a tégla optimálisan egyesíti a téli és a nyári hővédelemmel kapcsolatos jogos igényeket. A téglaház fala jó hőszigetelő és hőtároló: nyáron lassabban melegszik fel, hosszabb ideig tartja távol a meleget, télen pedig tovább bent tartja a fűtés melegét, ahogy a cserépkályha, azaz gazdaságos az üzemeltetése. Mindez kialakításának és alapanyagának az égetett kerámiának köszönhető. Hasonló tulajdonságokkal rendelkezik a kerámia födém, és a falazathoz hasonlóan jótékony hatással van a ház üzemeltetésére és klímájára.
• Könnyen beépíthető – gazdaságos kivitelezés
A Porotherm födémrendszer alkalmazásával a ház szerkezetkész állapotig építhető úgy, hogy adottak a kerámia nyújtotta kedvező tulajdonságok a falak mellett a helyiség ötödik felületén, a plafonon is. A kerámia borítású ún. feszített vasbeton gerendák a hagyományos betongerendákkal megegyező nagy teherbírást biztosítanak a födémnek, ám csekély tömegük miatt kézzel beemelhetőek, darura nincs szükség. Maximum 7 méter fesztávolságig alkalmazható, a gerendák széles hosszválasztéka miatt nincs szükség a gerendák darabolására.
• Nincsenek hőhidak, repedések a plafonon, falon
A gerendák közé kerülő Porotherm födémbéléstest is kerámia anyagú. Ezáltal a födémen és a falakon egységes kerámia felület jön létre. Az egységes alsó kerámia felület kiváló vakolattartó tulajdonságokkal rendelkezik és a homogén érintkező felületek – kerámia burkolatú gerenda és béléstest – miatt repedésmentes födém építhető a Porotherm Födémrendszer elemeinek szakszerű beépítésével.